Zijn tuinmeubelhoezen wasbaar in de machine?

Over het algemeen kunnen polyester, vinyl en nylon dat wel. Hoe kom je erachter of je.

Zijn tuinmeubelhoezen wasbaar in de machine?

Over het algemeen kunnen polyester, vinyl en nylon dat wel. Hoe kom je erachter of je. U kunt terrasmeubelhoezen in de machine wassen, controleer eerst het label voor wasinstructies. Over het algemeen kunnen polyester, vinyl en nylon allemaal op lage temperaturen in de machine worden gewassen, maar polypropyleen kan beter met de hand worden gewassen.

Geen van deze mag in de droger worden gedaan. tuinmeubelhoezen kunnen in de machine worden gewassen, maar afhankelijk van de stof kunnen er enkele voorwaarden van toepassing zijn. Terrasmeubelafdekking is er in veel materialen, dus het betekent dat de ene reinigingsmethode mogelijk niet geschikt is voor de andere. De meest voorkomende materialen zijn nylon, vinyl, polyester en polypropyleen.

Was je hoezen met milde zeep en warm water. Schrob de hoes lichtjes met een borstel met zachte haren. U kunt ook investeren in een stofbeschermingsspray om uw hoes sterk te houden. Hang ze uit om volledig aan de lucht te drogen voordat je ze weer op terrasmeubilair legt of opbergt.

Polyester is de afgelopen 10 jaar populair geworden en is nu het meest populaire afdekmateriaal voor terrasmeubilair op de markt. Sterk, waterbestendig en rotbestendiger dan eenden- of katoenen canvas, polyester hoezen combineren duurzaamheid en zuinigheid mooi in één materiaal. Er zijn ook verschillende diktes beschikbaar, gewoonlijk gemeten door ounce, of het gewicht van een vierkante meter van een materiaal, of denier, in feite een meting van de dikte van de draad die wordt gebruikt om het te maken. De meeste van deze polyesters zijn bedekt met een laag plastic, meestal PVC, of acrylmateriaal om de UV- en waterbestendigheid te verbeteren.

Als uw polyester hoes nergens mee is bedekt, is deze wasbaar in de machine met koud water en niet-chloor bleekmiddel. Als het gecoat is, zal machinaal wassen de coating aantasten en wordt het niet aanbevolen. Ik zou ook niet aanraden om een borstel te gebruiken, omdat ook dit de coating kan beschadigen. Net als bij polypropyleen, gebruik gewoon een doek en milde zeep.

Als je te hard moet schrobben, ga je waarschijnlijk de coating aantasten. Dit is jammer, maar het is beter dat je hoes de dupe wordt van wat het buitenleven ernaar te gooien heeft dan het meubelstuk zelf. Terrasmeubelhoezen zijn gemaakt om kapot te gaan. Buitenstoffen voor terrasmeubilair ondergaan chemische behandelingen om de vocht- en vlekbestendigheid te verhogen.

We vonden het echter hoog tijd om ons te concentreren op een vaak over het hoofd gezien onderdeel van uw tuinmeubilair. Was uw terrasmeubilair nooit elektrisch en gebruik nooit bijtende reinigingsmiddelen zoals bleekmiddel, tenzij anders aangegeven door de meubelfabrikant. Als u een buitenveranda of patio heeft, heeft u waarschijnlijk meubelhoezen gekocht om uw investering te beschermen. Naast het regelmatig schoonmaken van uw terrasmeubelhoezen, zijn er nog enkele andere handige tips die ervoor kunnen zorgen dat u de levensduur van uw terrasmeubelhoezen kunt optimaliseren.

Maar theoretisch gezien, met elke hoes voor tuinmeubilair, of het nu vinyl, zacht katoen of een duurdere weerbestendige versie van beide is, kan de levensduur ervan afhangen van hoe vaak u de hoes wast. Terrasmeubelhoezen kunnen een grote rol spelen om ervoor te zorgen dat uw buitenkussens zo lang mogelijk meegaan. Door uw terrasmeubelhoezen goed te onderhouden, blijven uw meubels goed beschermd en schoon. Hoewel deze stukken zijn ontworpen om de kloppende zon en stromende regen te weerstaan, kunnen harde buitenelementen meubels beschadigen.

Evenzo, als ze niet voorgekrompen zijn, loopt u het risico uw hoezen te krimpen en dit maakt het moeilijk om ze op uw tuinmeubilair te leggen. Of u nu in een mild of ruw klimaat leeft, het gebruik van terrasmeubelhoezen verlengt de levensduur van uw meubels en zorgt ervoor dat het er als nieuw uitziet. Dus voordat u erover nadenkt om uw meubelhoes in uw wasmachine te gooien, moet u ervoor zorgen welk type materiaal uw meubelhoes heeft. Weet hoe u voor uw tuinmeubilair moet zorgen om het te beschermen tegen zwaar weer en slijtage van de tijd.

Leave a Comment

All fileds with * are required