Waarom teak voor tuinmeubilair?

Teak is het hardste, meest duurzame en sterkste van het hardhout, waardoor het het perfecte materiaal is voor tuinmeubilair dat lang meegaat. Gebruikt in de scheepsbouw sinds de middeleeuwen, wordt het nog steeds gebruikt bij de bouw van schepen en high-end jachten en boten.

Waarom teak voor tuinmeubilair?

Teak is het hardste, meest duurzame en sterkste van het hardhout, waardoor het het perfecte materiaal is voor tuinmeubilair dat lang meegaat. Gebruikt in de scheepsbouw sinds de middeleeuwen, wordt het nog steeds gebruikt bij de bouw van schepen en high-end jachten en boten. Teak is een van de sterkste en meest duurzame hardhoutsoorten. Het presteert goed bij blootstelling aan weersomstandigheden zoals regen en zon.

Dit komt grotendeels door het hoge natuurlijke oliegehalte van teak en de strakke houtnerf. Teakhout reguleert zijn eigen temperatuur, waardoor het koel blijft in de zomer en warm in de winter. Dit voorkomt veelvoorkomende problemen met andere materialen zoals metaal, dat erg heet kan worden in de warmere maanden en ijskoud in de winter. Teak is een van de sterkste en meest duurzame hardhoutsoorten, vooral bij blootstelling aan weersomstandigheden zoals regen en zon.

Teak is van nature een mooie houtsoort met zijn strakke, typisch rechte nerf en wisselende texturen. De goudbruine kleurtinten van vers gesneden hout spreken velen aan. Het vermogen om van nature goed te verouderen en het patina is een bewijs van de hoge kwaliteit en duurzaamheid die alleen maar bijdragen aan de esthetiek van uw buitenruimte. Teak is een ideaal materiaal voor tuinmeubilair, voor terrassen of tuin.

Dit komt door de natuurlijke weerstand van teak tegen water en omgevingsomstandigheden. Natuurlijk teakhout is een poreus materiaal. Maar wat dit een geweldig hout voor tuinmeubilair maakt, is dat het zeer goed bestand is tegen schadelijke effecten van vocht. De natuurlijke oliën van teak beschermen het hout tegen vocht dat vasthoudt en ervoor zorgt dat het krimpt, opzwelt, bederft of uitdroogt.

Deze hoge natuurlijke waterbestendigheid van teak is een belangrijke reden waarom dit hardhout een zeer populair materiaal is geweest in maritieme toepassingen zoals de bouw van schepen en boten. Als gevolg hiervan zult u niet zien dat een tuinmeubelstuk gemaakt van teak broos wordt, kromtrekt, splintert of breekt. Teakhout is een enorm populaire keuze voor tuinmeubilair vanwege de aangeboren weersbestendigheid. In feite overtreft het bijna alle andere hardhoutsoorten in termen van zijn sterkte en duurzaamheid.

Een van de belangrijkste voordelen van teak als materiaal voor tuinmeubilair is het vermogen om weersinvloeden te weerstaan. Teak heeft een hoog gehalte aan natuurlijke olie die helpt om water af te stoten, waardoor het niet met het rotproces begint. Teak heeft ook een zeer strak korrelpatroon waar grote watermoleculen moeilijk in kunnen persen. Dat is een van de vele voordelen van het kiezen van teak boven andere tuinmeubelmaterialen, je kunt er meer ontspannen in dan eraan werken.

We zijn er trots op dat we een reeks eersteklas luxe tuinmeubilair vervaardigen dat bestand is tegen de elementen in elke omgeving. Je kunt ook af en toe een sealer aanbrengen als je wilt dat je teakhouten tuinmeubilair van de beste kwaliteit dezelfde glanzende glans behoudt als toen je het kocht. Dat is ongeveer alles wat u hoeft te proberen te doen met uw teakhouten tuinmeubilair, dus onderhoud is een fluitje van een cent, en het ziet er geweldig uit en het gaat echt heel lang mee. Dus als het sterk genoeg is om de enorme oceaangolven en barre weersomstandigheden aan te kunnen, weet je dat meubels gemaakt van teak zeker bestand zijn tegen de ontberingen van het buitenleven.

Als teakhouten tuinmeubilair gekleurd is en u vermoedens heeft over de authenticiteit ervan, overweeg dan om ergens anders te zoeken. Als u op zoek bent naar een nieuwe tuinmeubelomgeving, heeft u ongetwijfeld een paar teakhouten stukken overwogen. Teakhouten meubels beginnen met een warme, gouden kleur en vervagen uiteindelijk tot een zilvergrijze patina omdat het na verloop van tijd buiten wordt gelaten. Als u wilt dat uw teakhouten tuinmeubilair zijn oorspronkelijke goudbruine kleur behoudt, kunt u overwegen om een speciale teakkit aan te brengen.

Er is geen betere ervaring dan samenkomen met vrienden en familie bij uw teakhouten eetmeubilair voor buiten.

Leave a Comment

All fileds with * are required