Kan rieten terrasmeubilair buiten worden gelaten?

De frames van vlechtwerk voor alle weersomstandigheden zijn meestal gemaakt van roestvrije materialen, zoals aluminium en staal. Met deze ultra-duurzame opties kunnen uw tuinmeubilair lange tijd buiten zitten zonder te worden beschadigd.

Kan rieten terrasmeubilair buiten worden gelaten?

De frames van vlechtwerk voor alle weersomstandigheden zijn meestal gemaakt van roestvrije materialen, zoals aluminium en staal. Met deze ultra-duurzame opties kunnen uw tuinmeubilair lange tijd buiten zitten zonder te worden beschadigd. Je kunt natuurlijke rieten meubels buitenshuis gebruiken, maar je moet het nooit buiten laten staan. Natuurlijk vlechtwerk zal zeer snel verslechteren wanneer het wordt blootgesteld aan de elementen en er is echt niets dat je kunt doen om dat te voorkomen.

Als u tuinmeubilair wilt dat 10 jaar of langer meegaat en weinig tot geen onderhoud nodig heeft, kunt u overwegen om in plaats daarvan eens te kijken naar synthetisch vlechtwerk gemaakt van HDPE. Ja, rieten meubels kunnen buiten worden gelaten. Er zijn twee soorten wickers, synthetisch en natuurlijk. Wicker van kunsthars is weerbestendig en bestand tegen elke zware omstandigheden.

Aan de andere kant kan natuurlijk vlechtwerk tijdelijk buiten worden gebruikt, niet zoveel als synthetische rieten. Ja, rieten meubels kunnen buiten in de regen worden achtergelaten. Om dit te doen, moet u misschien kiezen voor vlechtwerk van kunsthars gemaakt van polyethyleen. Over het algemeen is synthetisch vlechtwerk gemaakt van drie materialen, PVC, polyethyleen en HPDE.

Rieten meubels zijn populair op veranda's, dekken, patio's en zwembaden. Rieten meubels kunnen binnen en buiten worden gebruikt; als je het echter buiten bewaart, volg dan onze onderstaande tips om ervoor te zorgen dat het er op zijn best blijft uitzien. Gerecyclede plastic meubels en hars zullen in de wintermaanden bijna geen problemen hebben, maar goedkoop plastic terrasmeubilair zal waarschijnlijk barsten en uit elkaar vallen van wind en sneeuw. Zelfs de meest duurzame rieten meubels voor binnenshuis vereisen wat meer zorg als het de overstap naar de vrije natuur maakt.

Het merendeel van het rieten tuinmeubilair is vervaardigd met een soort hars of vinyl dat net zo aantrekkelijk is als natuurlijk rieten met een veel grotere duurzaamheid. Bedek het bij te hoge of koude temperaturen en uw tuinmeubilair gaat lang mee. Wicker, zelfs de plastic variant, staat niet bekend als comfortabel tegen je huid, dus de kans is groot dat je buitenkussens op je meubels hebt. Bewaar metalen terrasmeubilair ergens binnen om roest en corrosie te voorkomen, dit is de beste optie voor metalen meubels.

Het beste type kunststof terrasmeubilair is dik en duurzaam, meestal zijn het de gerecyclede meubelstukken die zijn gebouwd om op hout te lijken. Kies voor synthetisch rieten als je de meeste duurzaamheid uit je buitenterrasset wilt, maar hey, natuurlijke rieten meubels voor binnen buiten zetten is ook niet helemaal van tafel. Als je je afvraagt wat de beste olie is voor houten meubelen voor buiten, dan is het teakolie vanwege de ultieme penetratie diep in het hout, het biedt de beste weersbestendigheid. Wicker van kunsthars is het meest geschikt voor gebruik buitenshuis, terwijl natuurlijk vlechtwerk alleen bedoeld is voor gebruik binnenshuis of tijdelijk buitengebruik.

Echter, in de winter of bij slecht weer raden we je toch aan om je meubels in een schuur of garage op te bergen wanneer ze niet worden gebruikt - omdat je niet wilt dat harde wind en stormen je rieten terrasmeubilair op andere manieren beschadigen. Omdat synthetische rieten meubels veel duurzamer zijn dan natuurlijke rieten meubels, is dit de beste keuze als het gaat om een duurzame terrasset voor buiten.

Leave a Comment

All fileds with * are required