Hoe schilder je tuinmeubilair?

Voor het schilderen van tuinmeubilair wil je eerst beginnen met een uitstekende voorbereiding. U wilt er zeker van zijn dat u alle losse stukjes oude verf (voor eerder geverfde oppervlakken) verwijdert, evenals alle vuil en oliën enz.

Hoe schilder je tuinmeubilair?

Voor het schilderen van tuinmeubilair wil je eerst beginnen met een uitstekende voorbereiding. U wilt er zeker van zijn dat u alle losse stukjes oude verf (voor eerder geverfde oppervlakken) verwijdert, evenals alle vuil en oliën enz. Het schilderen van 2 dunne lagen (in plaats van één dikke) resulteert in een betere afwerking. Ik droogde ze af met een oude handdoek en liet ze vervolgens volledig en volledig drogen in de warme zon voordat ik begon met het schilderen van het tuinmeubilair.

Afhankelijk van waar je woont, heb je mogelijk meer bescherming tegen de elementen nodig bij het schilderen van tuinmeubilair. Conventionele spuitverven hebben geen primer nodig en werken het beste voor het schilderen van tuinmeubilair gemaakt van rieten, hout en metaal. Omdat er zeker een beetje een proces komt kijken bij het schilderen van tuinmeubilair, zodat het jaren meegaat. Voor metalen buitenmeubelen raad ik altijd verf op oliebasis aan, maar voor houten buitenmeubelen denk ik dat hoogwaardige latexverf voor buiten ook acceptabel is.

Zoveel gemakkelijker om in al die hoekjes en gaatjes te komen; het is een geweldig hulpmiddel om tuinmeubilair mee te schilderen. Het enige met spuitverf in blik is dat het erg duur kan worden als je een grote set tuinmeubilair schildert. Voor meubels met veel vlakke oppervlakken kunt u een borstel en roller gebruiken, maar meubels met veel groeven en randen moeten worden geprimed en geverfd met een sproeier. Ze hebben metaal, ze hebben hout, en ze waren in absoluut afschuwelijke staat - perfect om alles te laten zien over het schilderen van tuinmeubilair.

Voordat u begint met het schilderen van uw tuinmeubilair, verwijdert u de hardware (indien mogelijk) van het meubilair. Hoewel dit een kleine set is, heb ik exact dezelfde technieken en materialen gebruikt die ik gebruik voor elk tuinmeubilair. Ik heb vaak tuinmeubilair gespoten (download hier mijn stapsgewijze tutorial), maar ik zal de eerste zijn om toe te geven dat een spuitverfbeurt gewoon niet zo lang standhoudt als een handgeschilderde klus van hoge kwaliteit.

Leave a Comment

All fileds with * are required